Helgen

Helgen har varit måttligt lugn. Förutom en väldigt rolig utgång i fredags så har det bara varit film, robinsson -09, Earth Hour och lite TV-spel som gällt den här helgen.
Drinkparty hos TurnerSvensson i fredags innan vi gick till kåren. Måttligt roligt på kåren men jag lever på förfesten för den va grymt rolig. Mojito, Strawberry daiquiri, piggelin och melon rush var de drinkar som serverades.
Vad gäller min mat och tränings dagbok så orkar jag faktist inte med den mera för det var 4 dagar sendan jag uppdaterade den och den är nog inte heller så intressant att läsa ;)

Istället tänkte jag lägga ut lite bilder på en klänning som jag har köpt till bröloppet som jag ska gå på i Maj och jag undrar om det är någon som har nått tips på skor/halsband & armband som man kan ha till klänningen??

Bilden “https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/216747/images/2009/klnning_33659177.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Klänningen är köpt på nelly.se

Första praktikdagen

Idag hade jag min första praktik dag på primärvården. Det var roligt och spännande men jag fick dock inte göra speciellt mycket utan det var mer en info dag. Har även lagat ett hål i min lilla tand idag vid 07.10.. FÖÖÖR TIDIGT!!
Kom iaf. till praktiken och var helt bedövad i halva ansiktet kändes det som. Vet inte hur mkt bedövnigsmedel hon sprutade upp i mintt tandkött men jag var iaf bedövad i mer än 2 timmar. Var inte så lätt att göra ett första bra intryck med ett snett leende kan jag tala om!! haha

När jag kom hem fick jag reda på att jag fick VG på min hemtenta vilket jag är super nöjd över eftersom jag fick ett U på min examination.

Ikväll kommer syrran över och ska kolla på greys med mig och så ska vi passa på att beställa lite kläder från nätet eftersom jag ska på brölopp i slutet på Maj.

Har tittat på många klänningar men min favorit är nog den här klänningen från www.Asos.com


Prophecy Stud Embellised Bustier Dress

Matdagboken idag ser väll ungefär ut såhär:

Träning:
Löpning: 20 minuter
Styrka: 0 minuter
Promenad: 10 minuter

Mat:
Frukost: 2 polarbröd med prickikorv, 1 tallrik med fil & special K, 1 kopp te
Lunch: Grillbiff, pommes och bea sås, 1 burk Coca Cola
Middag: pasta och bacon, 1 glas mjölk

Godis och skräpmat:
1 chokladboll a la Toris ;), 1 kopp te, 1 äpple, 1 B-vitamin dryck

Dagen innan dagen.

Imorn börjar praktiken.. Primärvård i 2 veckor sedan medicinsk plasering på USÖ i 5 veckor.. det ska bli såååå kul.
Har pratat med min lärare idag ang. mitt U på examinationen och det är ett utlärningsfel som en lärare har gjort vilket lett till att jag lärt mig fel och därmed redovisat fel. Jag har "överklagat" mitt betyg så jag hoppas att jag får det ändrat till ett G så jag slipper göra om examinationen igen.

Eftersom jag har många bollar i luften just nu och mkt att tänka på så blir det inget längre inlägg idag och inga trevliga modetips tyvär men en fortsättning på matdagboken blir det iaf. ;)


Träning:
Löpning: 0 minuter
Styrka: 0 minuter
Promenad: 20 minuter

Mat:
Frukost: 2 polarbröd med prickikorv, 1 passionsfrukt, 1 kopp te
Lunch: Spaghetti Carbonara, 1 glas vatten
Middag: 2 tacosbröd (köttfärs, tomat & ost), 1 glas vatten,

Godis och skräpmat:
1 chokladboll & en kopp te, 1 mandarin,1 äppelbit

En bild på min balfrisyr som jag vill ha kan jag iof. lägga ut ;)
Bilderna är tagna från http://www.haircomesthebride.com
Bilden “http://www.haircomesthebride.com/images/2006%20Brides/Val%207.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel. 


Bilden “http://www.haircomesthebride.com/images/Passions%202008/Website/Long%20Brown1.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Tentaflunk..

Har haft skola hela dagen från 8.15 till 17.00.. Generalmöte från 17-19 och sen när jag kommer hem så hittar jag mitt resultat från examinationen i måndags på min student sida..... U... UUUU.... hur faen kunde jag få U?? helt förvånad, blir ett snack med lärarna imorn och tillbaka till biblioteket för att plugga mer och mer och mer..

Såhär ser iaf min matdagbok ut idag:


Träning:
Löpning: 0 minuter
Styrka: 0 minuter
Promenad: 0 minuter

Mat:
Frukost: 1 glas O'boy, 2 kiwi, 2 rågmackor med ost
Lunch: 6 Köttbullar & makaroner, 1 glas vatten, 1 päron
Middag: 1 hamburgare med pommes, 1 glas mjölk

Godis och skräpmat:
Kladdkaka & en kopp te, 1 choklad biskvi & en kopp te


Jag avslutar med en liten casual style guide:


Fashion Sunday.
Träning:

Löpning: 15 minuter
Styrka: 45 minuter
Promenad: 45 minuter

Mat:
Frukost: 2 polarbröd med prickigkorv, 1 kopp te, 1 kiwi, 1 passionsfrukt, 1 glas yoghurt
Lunch: 5 fiskpinnar, 1 portion couscous, 1 glas vatten
Middag: 3 Pannkakor, 1 glas mjölk

Godis och skräpmat:
2 bitar kladdkaka, 1 kopp te


Matdagbok

Har precis klarat av en vecka av tentor och saminarier och är helt slut.
Examinationen gick bra, seminariet gick bra och tentan gick sådär. Det var en konstig tenta som handlade mer om akut vård än om omvårdnad vid speciella sjukdomstillstånd.

Under veckan som har gått har jag hunnit med att träna en gång och då jag har spenderat större delen av min tid i skolan med näsan i böckerna så har det inte heller blivit mycket "ordentlig" mat. Därför kom jag på den geniala idén om att jag ska göra en matdagbok för att jag ska kunna se hur mkt skit jag äter under en hel vecka. Förhoppningsvis får jag en slapp in the face av det här och börjar skärpa till mig med mina mat- och träningsvanor.
Det blir nämligen mycket godis och "currykycklings-mackor" när man går heldagar i skolan och inte dricker kaffe.
Socker är då det ända som håller en vaken och det blir lätt en delikatoboll för mycket lite då och då, hehe.

Jag tänkte börja med min mat- & träningsdagbok idag.. så här kommer den:

Träning:
Löpning: 0 minuter
Styrka: 0 minuter
Promenad: 30minuter

Mat:
Frukost: 1 tallrik fil & flingor (speciall K), 2 polarbröd med ost, 1 kopp te
Lunch: 1 cup of soup, 2 rågmackor med ost, 1 passionsfrukt, 1 kiwi, 1 glas vatten
Middag: 1 äpple, 1 avokado, 1 glas appelsinjuice

Godis och skräpmat:
Kladdkaka med vaniljglass, lite chips

Ser ljuset i tunneln

Idag hade vi examination på morgonen och jag har verkligen inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort, men det gick hyffsat bra ändå.
En examination går till ungefär såhär:

1. Man är 4 personer i en grupp som drar en varsin lapp ur ett kuvert.
2. Oftast så är det någon som blir helt missnöjd över momentet som står på lappen medan de andra pustar ut över att ha fått något som är ganska inövat och därmed väldigt lätt att redovisa.
3. Man har en halvtimme på sig att korvstoppa hjärnan med information om det moment man ska utföra. Allt från Patientens autonomi till korrekt utförande, kurrslitteratur och olika författningar som styr ens yrke.
4. Läraren kommer tillbaka och man ordbajsar sig egenom de 15 minutrarna som man har på sig. Försöker få med det viktigaste och inte komma av sig alltför mycket genom å prata om annat än momentets utförande.


Efter det tar man fika en halvtimme ungefär sen kör man allting en gång till med nya lapar och nya moment.
Min grupp bestod av 3 av mina närmsta vänner vilket kändes hel bra. Vi drog lappar och jag fick "Ge en intramuskulär injektion", vilket var skönt för det kunde jag.
Cissi däremot fick den där lappen som ingen vill ha... "Insulin".. det vi inte pluggat på alls!! Hon gjorde det himla bra trots att hon inte hade pluggat något innan.

När det var dags för moment 2 ville Cissi dra först eftersom hon hade sån otur sist.... och ändå fick hon "den-som-ingen-vill-ha" lappen.. SÅRVÅRD!! någonting som vi inte heller hade pluggat på. Stackars Cissi blev alldeles tårögd. Vi hjälptes åt och alla klarade sina moment förvånandsvärt bra. =)

Nu är det över iaf. och vi har bara ett seminarie kvar imorn och en sista tenta på fredag e.m. Efter det blir det den länge efterlängtade och ÅHHH så roliga tenta festen i Marcus korre. Denna gång med ett roligt tema nämligen Landstema.
Man dricker något som förknippas med ett visst land samtidigt som man klär sig i något som representerar landet.

Längtar helt enkelt tills på Fredag. Nu blir det plugg inför Seminariet imorn. Tjing =)

Att försöka hinna med

Det är inte lätt att hinna med allt man vill göra när man läser på universitetet. Man ska hinna plugga till alla tentor som kommer och köpa kurslitteratur och gå på föreläsningar och göra seminarieuppgifter och hinna träna på KTC (kliniskt tränings center) innan examination osv. osv.
Utöver allt man ska hinna med i skolan så ska man hinna med att ägna lite tid till sin pojkvän och sina vänner, man vill hinna med att träna så man blir lite slimmad inför sommaren och samtidigt så försöker man pressa in lite jobb tillfället dom få timmarna man är ledig och vaken för att kunna skrapa ihop pengar till hyran.

I helgen har jag hunnit med allt förutom att jobba så det har varit en prima helg. Har tränat både i igår och idag, jag har storstädat här hemma, tränat på KTC, umgåtts med min pojkvän och kollat på melodifestivalen med mina kompisar.
Sen har jag ju pluggat en heeeeel del oxå för imorn är det examinatioooon.. Väldigt nervös faktiskt. det kan antingen gå skit bra eller skit dåligt.. finns inget mellanting. =/

Har oxå hittat min dröm tröja idag, tyvär hinner jag aldrig jobba så jag har inte råd att köpa den =(

Tröja "Vintage" ORANGE     399:- på modekungen.se

Nu är det dags för lite mer plugg innan jag ska inspektera en kompis spinningpass som hon ska testa innan hon kör igång på riktigt.
Tjing så länge =)

Fredag den 13:e

Trodde jag hade undkommit all otur.. sen blev klockan sex.. och jag snitta av mig halva fingertippen när jag skulle skära tomat till tacoskvällen som jag och Johan skulle ha!.. Jävla Johan å ge mig den vassaste kniven som finns.. på fredag den 13:e =)

När jag kom hem till min lägenhet runt 8 tiden så smet det in 2 katter i mitt lgh hus och sprang längst upp så jag försökte jaga ut den men när det inte gick så gick jag in i min lgh igen. Efter 5 minuter fick jag dåligt samvete för att jag lämnade katterna ensama där ute så jag öppna dörren för å se vart dom va.. då var det EN TILL katt där.. 3 Katter.. som hör till vem?

Johan kom förbi för att hjälpa mig slänga ut dom och då kom hans otur.. han blev riven av en katt och det var inte lite heller.. Såhär såg vi ut efter våran fredag den 13:e 
                                                                                            

Vardags funderingar

Det känns som att det är dags för ett inlägg igen. Mest för att Stina har tjatat i fleeeeera månader om att jag aldrig uppdaterar min blogg längre. =P

Jag har funderat ett tag på det här med Prinsessan och Daniel.. Visst måste väll Daniel bli en Prins om han gifter sig med en Prinsessa.. precis som en tjej blir en Prinsessa när hon gifter sig med en Prins i filmer och så.?
Någon har sagt till mig att han inte kan bli Prins utan att han blir något annat.. Hmm..

Sen hittade jag min favorit tavla på google idag, Johan förstod inte alls varför jag gillar den tavlan men jag tycker den är charmig =)  Undrar vad konstnären tänkte på när han gjorde tavlan....


Edvard munch - Skriet

Har oxå tänkt väldigt mycket på vart jag ska få tag på en balklänning till balen på Örebros slott som är den 25 April.. Hittade en himla fin klänning på blocket men den var ju helt galet dyr =(
Såhär såg den ut iaf:

                                              Ge mig den här och du är min hjälte!

I övrigt så rullar vardan på, hänger mest på KTC, tränar på allt från steril uppdukning till injektionsgivning och PVK sättning. Vi kan se ganska läskiga ut faktist =)

  

Var inte oroliga.. vi "kan det här" ;)

Hoppas du är nöjd nu Stina.. Pussa Thea från mig.. lilla sötgrisen =)

RSS 2.0