MRL+Core = ?

Träning idag med Hanna som precis kört igång efter flera år i soffträsket.
Att börja på gymmet i mitt tempo kom inte på fråga utan det blev ett MRL pass som följdes av 30 minuters core.
Passet bestod av övningar som inte gav mig ett skit. Visserligen var det tungt med plankan och vissa benböjs övningar eftersom mina knän är lite ruttna men i övrigt så var det de löjligaste passet jag varit på!!
Till och med Hanna som är otränad tyckte att det var löjligt.

Nu blir det lite nattjobb och imorgon bitti blir det ett träningspass innan några timmars sömn.

Nattmellanmålet består av selleri med citron, salt och olivolja samt lite kvarg med hallon och valnötter. Proteinrikt, fettsnålt och hur gott som helst!! Tackar P för tipset.


x x
/Claire

 


Breakfast

11 timmars sömn har jag unnat min kropp. Nu blir det frukost och lite förberedelser inför africa resan (med andra ord lite shopping).
Ikväll blir det en timmes fokus på mage, rumpa, lår och rygg innan jag åker iväg på nattjobb.

Vad äter ni till frukost för att ladda upp?

x x
/Claire


Post workout food

Det vart en ordentligt tung träning idag trots min trötta kropp. Nu tankar jag upp med energi. En blandning av protein och kolhydrater.
Broccoli, kvarg, pasta och carbonarasås. =)
Mumma!!


Powerless

Att ta träningsuppehåll fredag och lördag var en bra idée. Kroppen skulle få vila upp sig lite för att orka med en hård vecka. Men att få ont i halsen på söndagen var inte planerat och det var inte heller bra. Minimalt med sömn och halsont höll mig borta från träningen även på söndagen.
Måndag morgon var tung. Halsen gjorde ont och kroppen sa ifrån rejält. Fastnade i soffan efter jobbet och är helt "powerless" just nu.
Fyra dagar utan träning är INTE ok, så jag ska strax kliva ur soffan och åka till gymmet. Istället för thaiboxning blir det 5km löpning och lite styrka för bålen och armarna.

GE MIG MOTIVATION!!!


x x
/Claire

Kosttillskott #2

L-glutamin
I mitt proteintillskott som jag tar ingår även L-glutamin. Jag blev nyfiken på vad det var jag stoppade i mig så jag läste på lite om det.
Det finns forskningar gjorda som visar att personer som tränar hårt och blir sjuka ofta, har mycket låga nivåer av L-glutamin i kroppen.
Eftersom min kropp börjar kännas lite nerkörd efter några veckors hårdträning så tänkte jag ge detta en chans och se om det fungerar för mig.

Triple protein
Det proteintillskott jag tar heter Triple Protein och kommer från märket WNT.
Det är ett proteintillskott som innehåller tre olika former av vassleprotein för att säkerställa maximalt resultat av träningen. Det innehåller även 2g L-glutamin per portion. Jag tar en portion om dagen, direkt efter träning, och får då i mig 20g protein.

Enligt "Davinci", som flitigt kommenterar mina träningsinlägg, ska man inta 2-3g protein per kg kroppsvikt. Min dagliga dos protein bör alltså vara 110-165g för att bygga muskler.

x x
/Claire


Kosttillskott

Idag fick jag mina grejer från gymgrossisten.
image description
Tänkte att jag skulle prova mig fram lite för att hitta det som funkar bäst för mig.
Omega 3 borde ju alla äta för att få i sig nyttiga fetter. På burken (och i träningsforum) står det att man ska ta 1-2 kapslar, 3 ggr per dag. Jag tycker att det låter mycket. Hur många kapslar tar ni per dag?

Kreatinet ska jag ta 4ggr per dag i 5 dagar som laddningsdos och efter det räcker det med en gång per dag.
På gymgrossistens hemsida står följande om kreatin:

"Kreatin ger dig en snabb ökning av muskelvolym och styrka. Kreatin används av de flesta elitidrottare i världen! Ökar styrkan, ökar muskelvolymen, ger snabbare återhämtning. 100% rent mikroniserad Kreatin. Detta är nästan ett måste för all typ av träning om du vill ha snabba resultat.

Kreatin är ett naturligt ämne som ingår i kroppens energiomsättning. Kreatin finns i kött och fisk, men inte i tillräckliga mängder för dig som idrottar. Vid fysisk aktivitet bryts musklernas energimolekyler ned. Ett underskott av kreatin innebär att energimolekylerna inte kan byggas upp igen. Musklerna tröttas då snabbt ut. Den energi som finns lagrad i muskelcellerna i form av ATP förbrukas vid explosiva prestationer. Och när musklernas ATP har förbrukats orkar man inte mer, musklerna säger ifrån och man känner av mjölksyra. Kreatinets uppgift är att ladda upp energi i form av ATP i muskelcellerna. Ju mera energi som finns i muskulaturen desto starkare och uthålligare blir man."

x x
/Claire


Mattips för viktnedgång

TACK för alla kommentarer på mitt förra inlägg! Jag blir grymt peppad och motiverad till att fortsätta min träning och mitt nyttiga kostintag.
Jag fick en fråga från Mikaela som undrade om jag har några tips om man försöker gå ner i vikt.

Jag skrev ett svar till henne som ni kan läa här nedan. Kom ihåg att detta inte är det mest ultimata sättet att gå ner i vikt utan detta är vad jag själv har försökt och märkt att det fungerat för mig.
Det viktigaste att ha i huvudet är nog att alltid göra av med mer än man stoppar i sig, annars gå det aldrig!!

Hej Mikaela,
Vad kul att du blir inspirerad utav mig. =) Det ger mig ännu mer anledning till att fortsätta träna och äta som jag gör!!
Jag tycker du är jätteduktig om du har lyckats gå ner 1,2kg på en vecka. Bra jobbat!

De tips jag har till dig om du vill gå ner i vikt är att träna kondition dagligen. Jag kör löpning som uppvärmning inför varje pass. Försök att bestäm hur långt du ska springa innan du kliver upp på löpbandet, och hur jobbigt det än blir så trycker du inte på stoppknappen förens du sprungit så långt som du bestämt innan. Även om du känner att du orkar springa längre så gör inte det, gå på nästa övning istället.

Matmässigt så föreslår jag att du stryker allt som har med godis, chips, kakor, bakelser m.m. att göra.
Sockersuget kommer att gå över.
Ta även bort ALLA kolhydrater och slarva inte med det!! Det går att göra god mat utan pasta och potatis ;)
Regelbundna måltider är också viktigt för att hålla en jämn glukoskurva i kroppen. Ät frukost, lunch och middag men INTE 3 stora mål om dagen. Havregrynsgröt till frukost gör att du orkar hålla igång fram till lunchen (det är kolhydrater men det går att välja filmjölk med t.ex. granatäpple istället). Soppa eller liknande till lunch, och en ordentlig middag (utan kolhydrater) till kvällen.

För att kunna äta ordentligt dagligen gäller det ju att du tränar dagligen också. De dagar som känns hopplösa och du verkligen inte orkar kliva ur soffan, är de dagarna du verkligen behöver komma ur soffan. Inget velande, det är bara att kliva upp och ta dig till gymmet!!

Glöm inte bort att låta kroppen vila mellan varven. Jag kör på 2 vilodagar i veckan.x x
/Claire


Nyttigt eller överdrivet?

Sedan mitten på December så har jag börjat träna mer än vanligt. Jag försöker träna minst 5 dagar i veckan och det blir lite blandad träning. Eftersom jag tränar så mycket så försöker jag äta proteinrik mat för att hjälpa kroppen med muskeluppbyggnaden.

MÅLET:
Mitt mål med träningen var i början att få bort "ryggfettet" eller "kärlekshandtagen" som dom så fint heter ;)
Samtidigt så ville jag bygga muskler och få en kropp som ser lite friskare ut och som fungerar i min vardag på sjukhuset bland tunga lyft och förflyttningar.

UTFÖRANDET:
I början blev det intensiva konditionspass för att förbränna lite av det fett jag hade runt midjan. Efter ca. 2 veckors träning och ordentlig kost hade jag lyckats med det och jag gick då över till att börja bygga muskler och på så sätt gå upp lite i vikt.

REAKTIONERNA:
Nu har jag hållt på i nästan 1,5 månader med hårdträning och ordentlig kost men reaktionerna jag har fått har varit blandade.
Vissa säger att jag är duktig och att dom ser skillnad på min kropp nu jämfört med förut.
De flesta ser att jag blivit smalare men inte att jag har byggt på mig i muskler eftersom jag alltid (eller för det mesta iaf.) har kläder på mig.
Det som jag får höra mest är att jag är jättesmal och att jag inte äter någonting och att mitt maniska träninsbeteende kommer leda till att jag får anorexia.

FÖRSVARET:
Jag tränar väldigt mycket för att jag tycker om det. Jag har svårt att ha träningsfria dagar för att jag blir lite rastlös men jag KAN gå flera dagar utan att träna.
Jag ÄR smal, jag har alltid varit smal och jag kommer alltid att vara smal, men att jag skulle få anorexia eller liknande är ju bara bullshit.

Jag tänkte försöka uppdatera bloggen med lite tränings- och kostinformation för er som är intresserade och om det är någon som tycker att det jag skriver inte stämmer så får ni mer än gärna kommentera det och uppdatera mig om hur det faktiskt ligger till. =)

Januari 2011

Januari 2012
image description

x x
/Claire

Skinny-fit

Efter inlägget jag skrev igår om min utveckling av träningen så fick jag en kommentar om att Skinny-fit är så 2010.
Jag vet inte vem det var som skrev kommentaren men personen tyckte iaf. att jag istället skulle satsa mer på "body builder" looken.

Tjejen i bilden är lite för stor tycker jag, och det skulle inte se bra ut på mig men jag tycker absolut att det är snyggare med den typen av kropp om man jämför med Skinny modell looken.

x x
/Claire


På god väg

Målet har jag klart för mig.. Och jag är en bit på vägen ;)


Girls...

En kille som verkligen fångat hur vi tjejer beteer oss.
Känner ni igen er? Jag känner igen mig med chipsskålen. Nästan så att jag ser mig själv i filmen. ;)Enjoy!
x x
/Claire

My morning

looked something like this...


x x
/Claire

Kan själv

Dagen har bestått av träning, planering av Afrikaresan, lite "barnpassning", slipning av den nya byrån och förberedning av lampuppsättning.
Vad ska man med en karl till när man klarar av det mesta själv? ;)


Sunday Morning

Imorgon väntar en ny vecka med jobb så jag tänker njuta av min lediga söndag så mycket jag kan. ;)
Now of to the gym!F*cking Fabulous


Fokus

Nu är det dags för en period av fokus igen. Ibland kommer jag på mig själv drömma lite för mycket och det är inte bra. Nu blir det träning, språkstudier, reseförberedelser och jobb som får mitt fokus, inte mycket annat.
image description
Wish me luck!


Relax?

Snart går jag av mitt tredje nattpass och är ledig en dag. Jag har mycket inplanerat så någon rast och vila blir det inte ;)


Hunny, he's just not that into you..

Om ni inte har sett filmen eller läst boken så tycker jag att ni ska göra det nu på en gång.
Vi tjejer träffas över en fika eller ett glas vin och diskuterar våra ragg. Vi tjatar om att den där killen inte hört av sig sedan vi träffades sist och att han verkar vilja ses ena sekunden för att nästa sekund inte höra av sig alls.
Vi gnäller om hur perfekt killen verkade och vi lyssnar på våra vänner som säger åt oss att "han kanske inte svarar för att han glömde telefonen hemma" eller "han kanske sitter i något viktigt möte.... varje dag..... i en veckas tid..." och liknande bortförklaringar.

Det är dags att vi börjar öppna våra ögon och sluta lura oss själva. Om en kille beter sig på det viset så innebär det inte att han glömt telefonen hemma eller att han sitter i möten hela dagarna. Det betyder troligtvis inte ens att han blivit påkörd av en lastbil och inte kan höra av sig, utan det handlar om är att killen helt enkelt inte är speciellt intresserad av dig.

Hur vet man då om killen ÄR intresserad?
Han hör av sig till dig, han "jagar" dig och ger inte upp i första taget.
Han gör allt för att få träffa dig och inser att din tid är värdefull eftersom du är värdefull.


Ett till tips är att sluta lyssna på sin inre röst som ständigt försöker beskydda oss från att bli sårade genom att säga "han är nog intresserad, han vet bara inte om det ännu".


x x
/Claire


Angry Bird

Ok, nu lät jag lite väl arg i mitt förra inlägg märkte jag.
Det jag menade var ju inte att folk på gymmet är jobbiga för att dom börjar träna utan jag menade mer att det känns onödigt att varje år lova sig själv någonting som man ändå bryter efter en månad eller två och som man senare går och mår dåligt över att man inte höll.

Det är nog bättre att isf lova sig själv att man ska träna en gång per vecka i Januari månad och sen när månaden är över så sätter man upp nya mål för nästkommande månad osv, osv.

Mitt mål för Januari månad är iaf att träna minst varannan dag och att tänka på vad jag stoppar i mig samt att minska mitt alkoholintag och mina ooh så många partykvällar/nätter. ;)

Jag hoppas kunna hålla det hela månaden ut iaf. och i Februari sätter jag upp nya mål vilket kommer innehålla en hel del jobb eftersom jag i Mars åker till underbara Afrika.
image description
x x
/Claire

Nyårslöften är bullshit

Januari är den värsta tiden att träna utomhus eftersom det ligger snö och is överallt, men det är samtidigt den värsta tiden att träna inomhus på ett gym också.
Alla människor som varje år lovar sig själva samma sak men aldrig lyckas hålla det. "Mitt nyårslöfte är att börja röra på mig mer..." Det är sånt bullshit!!
Dom översvämmar träningsanläggningar runt om i världen med sina träningskläder som dom rotat fram ur garderobens mörkaste hörn och sin träningsteknik som får en att lägga huvudet på sne och undra vad fan som händer. Dom fyller gymmet under 2 månaders tid och tycker själva att dom är jätte duktiga som kommit igång. (vilket dom absolut är, men...)
Efter 2 månader glömmer dom sitt nyårslöfte och glider tillbaka ner i soffan och mular i sig chips och godis framför idol eller nått liknande program som dom följer slaviskt.
VAD ÄR DET FÖR MENING???
Kan man inte låta bli att lova sig själv att börja träna mer, hetsträna i 2 månader och sen tröttna på det, och istället bara träna regelbundet året om??

Nyårslöften är bullshit. Det är löften som ingen håller ändå. Man lyckas ett tag sen faller man alltid tillbaka.

x x
/Claire


Cosmo-night
Puppylove

Min vecka, en vecka med ändlös kärlek!!


RSS 2.0