Welcome to Mozambique

Vi kom fram till Maputo, Mozambique i lordags. Efter en lang och svettig bussresa fran nelspruit i sydafrika med koande for att fa vara visum vid gransen i mozambique, kom vi antligen fram til Fatimas backpackers i Maputo dar vi snabbt traffade ett harligt gang som vi firade St Patricks day med. 4 norrbaggar, 2 skotlanningar, 2 sydafrikaner, en tysk, en snubbe fran Zimbabwe och lite Svenskar.
Vi bestamde oss for att hanga med pa en fest som va pa tagstationen i Maputo och det var den tuffaste festen jag nagonsin sett. Vi dansade till waka waka pa en tagperrong i Mozambique.

Vi trillade in pa Fatimas igen vid 04.30, alldeles for fulla for varat eget basta. Bussen plockade upp oss vid 05.30 och sen satt vi inklamda bland potatisar, lokar och lokalbefolkning pa en liten buss, i 10 timmar innan vi antligen kom fram till Fatimas backpackers i Tofo. Tofo ar ett paradis och boendet ligger direkt pa en stor strand som dagligen star tom. Idag var det vi och max 10 andra som lag pa stranden. Vi badar bland vagorna, koper brod och notter till lunch av pojkar som springer och saljer pa stranden. Ikvall blir det middag pa restaurang och imorgon blir det lite utforskning av Tofo samt lite mer strandhang.

Det ar svart att tanka att vi redan varit har i nastan 2,5 veckor och hemresan ligger sa langt bort i tiden att man ibland mar lite daligt. Det ar mycket blandade kanslor men for det mesta sa ar resan helt underbar.

Jag vet inte nar jag uppdaterar nasta gang men jag ska forsoka uppdatera sa ofta jag kan.

Hejs svejs fran en solig Tofostrand, +35*C.
x x
/Claire

To Heaven and Hell

Idag var en händelserik dag och jag vet inte om jag vill kalla den för heaven eller hell.
Den började underbart med en bilresa till Blyde Canyon, med utsikter som fick en att känna sig som om man var i himelen. Dom gröna kullarna täktes av vita moln som rann ner för de högre kullarna. Ovanför sprack himmelen upp och solens orangeröda strålar lyste upp dalarna. Allting var så fint.

När vi kom fram så började vi dagen med en hike vilket vi trodde skulle vara lätt, eftersom vår guide sa det.
Det skulle ta 5 timmars vandring fram och tillbaka så vi började knalla. Efter 1,5 timmars promenad så kom vi till en snårig djungel som vi glatt trippade in i. Efter ca 10 minuters nedförsvandring får Moa panik och börjar skrika. Jag tittar upp och ser en ENORM spindel rakt framför näsan på henne. Vi blir hysteriska och börjar springa tillbaka uppför djungelsnåret. Vi bestämde oss alla 3 för att inte gå längre eftersom ingen av oss vågade gå nära spindlarna, som faktiskt var 2 eller 3 stycken, jag tittade inte en andra gång.

Vandrade tillbaka och hade en trevlig dag resten av dagen med mycket fina bilder och fina vyer. Jag ska bjuda på dem så fort jag kan ;)

Väl hemma kom åska, blixt och regn och hand i hand kom min huvudvärk och stela nacke. Påväg att bli sjuk känns det som men jag hoppas att det inte är så.

Nu blir det sängen och kurera mig som gäller. Magkatarr i Afrika är ingen höjdare!!

Och vad kul att höra att ni saknar mig där hemma ;) bara 6 veckor kvar nu!!

Gonatt
x x
/Claire


The Big Five

Vaknade 04:30 imorse och blev hamtade en halvtimme senare for att aka ivag pa safari.
Vi sag en massa harliga djur och ni ska fa se lite bilder om ett tag men just nu ar det daligt med internet och det blir darfor lite glesare med uppdateringar. Vi befinner oss just nu i St Lucia som ligger langst med Sydafrikas ostra kust.
Imorgon packar vi ihop vara saker IGEN och beger oss uppat. Vi aker bil runt Swaziland upp till Nespruit dar vi kommer att stanna en natt for att kunna besoka blyde canyon. Darifran aker vi over till Mozambique och spenderar en natt i stora staden Maputo men aker fort som tusan ut till kusten och underbara Tofu Beach.

Ni kommenterar valdigt daligt tycker jag. Vad hander hemma i Sverige?? Saknar ni mig nagonting? ;)

x x
/Claire

From south to northeast

Från Kapstaden har vi nu tagit ett billigt flyg upp till Durban där vi mötte upp Moas afrikanske vän Justin. Vi bilade ut till en by som heter Ballito och tog in på monkey bay backpackers. Efter lite slit och släp hade vi lyckats få upp våra tunga väskor för alla trapporna. Vi fick upp tältet och insåg ganska snabbt hur jobbigt varmt det skulle bli att sova 3 personer där inne.
Värmen ligger runt 33 grader varje dag och brännan på ryggen gör sig påmind ständigt.
Vi stannade 2 nätter i Ballito och gjorde inte mycket mer än att dricka öl, grilla och hänga på stranden med ett gäng nyfunna vänner.
Idag packade vi bilen igen och köra drygt 100km till en by som heter Eshowe. Här ska vi stanna i 2 dagar och åka ut till en zulu by och se hur dom lever.
Mer än så har vi inte planerat ännu. Här i Sydafrika så planerar man ingenting, man bara gör det som faller en in, så vi tar väll seden dit vi kommer och gör samma sak. ;)

x x
/Claire

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/216747/images/2012/pic_193389176.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/216747/images/2012/pic_193389176.jpg" class="image">


Signal Hill sunset

Solnedgången


Life as we know it

Vandring och strandhäng är mitt liv just nu. Avslappnad till max. Snart ut och ta en öl innan maten och imorgon blir det dykning med hajar.
Vi har idag betat av Table Mountain och en sightseeing tur runt stan.
Igår besökte vi två stränder och tog en roadtrip med vår nye vän Andrew, från England.
Vi avslutade dagen med att titta på solnedgången från Signal Hill. Det vackraste jag någonsin sett!!

/Claire


Gjort och inte gjort

Idag har vi varit iväg hela dagen på utflykt. Vyerna vi sett har varit helt fantastiska och det är svårt att tro att det är sant att man verkligen är på plats i Afrika.
Värmen finns här men idag har det blåst som tusan.

Jag avslutar dagens inlägg med att säga:
"käre kollegor, familj och vänner.... Jag tänker aldrig komma hem" =)

x x
/Claire


Changing route

Idag gick vi upp tidigt för att promenera upp för Table mountain men när vi kom ut på balkongen så fick vi se att berget va täckt med moln. Ingen ide att promenera upp för ett berg i 2-3 timmar och sen inte se någonting när man kommer upp. Istället la vi oss i sängen igen och läste en stund innan vi tog oss iväg ut på stan. Det blev ett besök till Water Front där vi planerade in en utflykt där vi ska dyka med hajar och en annan utflykt där vi ska åka runt kapstaden i helikopter.
Ikväll ska vi känna på nattlivet i kapstaden och imorgon tar vi sovmorgon. Om det är molnfritt så beger vi oss på en vandringsfärd uppför Table Mountain med våra (förhoppningsvis inte alltför) tunga huvuden.

Vi har insett att det blir för stressigt att åka från Cape Town till Port Elisabeth och ändå hinna vara i Durban till den 9e Mars, och därför har vi bestämt oss för att stanna kvar här i Kapstaden till den 9e. Vi bokade precis flyg till Durban den 9e och därifrån tar vi oss vidare med bil till Kreugerparken.

Nu blir det dusch och vila innan middagen.
Hej sålänge från ett soligt Africa.
x x
/Claire

We have arrived

Nu är vi på vandrarhemmet och har precis handlat mat, ätit och bokat upp våran helg med klättring i berg och utflykt till cape point.
Idag blir det lugnt och eventuellt några öl till kvällen. ;)


It's time for Africa!!!

Nu är vi påväg!! Två sitter på bussen från Örebro och jag sitter i bilen påväg från Sthlm till Arlanda.
Vi sammanstrålar vid incheckningen och sen bär det av i ett plan som tar oss till Frankfurt där vi gör ett snabbt byte och flyger vidare till Afrika!!

Let the adventure begin ;)


RSS 2.0