Welcome to Mozambique

Vi kom fram till Maputo, Mozambique i lordags. Efter en lang och svettig bussresa fran nelspruit i sydafrika med koande for att fa vara visum vid gransen i mozambique, kom vi antligen fram til Fatimas backpackers i Maputo dar vi snabbt traffade ett harligt gang som vi firade St Patricks day med. 4 norrbaggar, 2 skotlanningar, 2 sydafrikaner, en tysk, en snubbe fran Zimbabwe och lite Svenskar.
Vi bestamde oss for att hanga med pa en fest som va pa tagstationen i Maputo och det var den tuffaste festen jag nagonsin sett. Vi dansade till waka waka pa en tagperrong i Mozambique.

Vi trillade in pa Fatimas igen vid 04.30, alldeles for fulla for varat eget basta. Bussen plockade upp oss vid 05.30 och sen satt vi inklamda bland potatisar, lokar och lokalbefolkning pa en liten buss, i 10 timmar innan vi antligen kom fram till Fatimas backpackers i Tofo. Tofo ar ett paradis och boendet ligger direkt pa en stor strand som dagligen star tom. Idag var det vi och max 10 andra som lag pa stranden. Vi badar bland vagorna, koper brod och notter till lunch av pojkar som springer och saljer pa stranden. Ikvall blir det middag pa restaurang och imorgon blir det lite utforskning av Tofo samt lite mer strandhang.

Det ar svart att tanka att vi redan varit har i nastan 2,5 veckor och hemresan ligger sa langt bort i tiden att man ibland mar lite daligt. Det ar mycket blandade kanslor men for det mesta sa ar resan helt underbar.

Jag vet inte nar jag uppdaterar nasta gang men jag ska forsoka uppdatera sa ofta jag kan.

Hejs svejs fran en solig Tofostrand, +35*C.
x x
/Claire

Kommentarer
Postat av: krister

Låter fantastiskt, jag menar strandhänget!!! Festen på tågstationen verkar ju även den häftig men kanske inte så bra att vara alltför berusad i Mozambique. Själv dansade jag inte Waka waka utan Reels och Jig på O'Learys i Örebro, det var också bra. Vaddå titta framåt till hemresan? Ni åkte ju iväg till Afrika för att komma bort från monotona Örebro. Stad och jobb finns kvar när ni kommer hem och då kan ni nuta av bilderna och minnen från er resa. Skönt att ni ligger kvar på ett ställe några dagar och inte flackar som "nackers" hela tiden.

"Beware of the Hippos and the bad rubber bands"

Kram

2012-03-20 @ 12:03:29
Postat av: Simon

Hej Claire =O)

Kul att få följa ditt äventyr så här! Du får ordna en bildvisning när du kommer hem, skulle vara jättekul!

Fortsätt njut och för allt i världen, glöm Sverige ett tag ;)

2012-03-20 @ 13:24:36
Postat av: krister

Vad är en "skottlänning", ett djur i Afrika eller skotte?

fantastiskt vår väder i Åkersberga idag och mellan läsningen av tråkig läxbok skall jag ut och jogga/gå för att få fram mer vilja och motivation till mer läsning i den fortfarande tråkiga boken.

Skönt att ni ligger still och njuter av landet i några dagar innan ni drar vidare. Skall bli intressant att höra från er hur Malawi och Zambia är. Imorgon kort resa till Haag och sedan skön helg i vårsolen.

Björn hjälper Liam och Ida med att fixa deras gästrum, han målade taket och spacklade väggarna igår och sedan kommer Ida och Liam att måla rummet själv, blir nog fint.

Saknar sällskapet av Molly nu när jag är hemma själv, ingen som skäller och tigger!!!

Molly var jätteglad när hon fick se Johan igen, hon blir nog glad när hon får träffa sina kompisar på hunddagiset också, som hon kan "bossa" med.

Beware of the "Hippos" and bad rubberbands.

2012-03-21 @ 11:32:01
Postat av: Agnes

Gick inte att kommentera ditt nya inlägg så jag gör det här istället. Funderade just var du hade tagit vägen. Måste säga att det är jättekul att läsa om hur ni har det. Man blir riktigt avundsjuk. Vi sitter här med nyfallen snö istället. När vi trodde våren skulle komma. Men den är nog här lagom till du kommer hem i alla fall. Hoppas du har det jätteroligt där borta.

2012-04-06 @ 14:11:12
URL: http://pagnie.blogg.se/
Postat av: Farbror

Ser ut till att ha en skön resa, passa på och njut...det kanske tar ett tag innan du reser igen. Önskar dig välkommen hem till tråkiga,trygga Sverige igen efter din resa ( ser man mycket fattigdom utomlands så har vi det bra här ). När jag var i Kiel så sa de där att Sverige var ett bra land och samma sak i Tivat,Montenegro...Ja ! Vi kanske har det rätt så bra...ändå när allt kommer omkring...eller ?

2012-04-15 @ 13:00:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0