Gott Nytt År

Vill önska alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År. Jag hoppas att ni alla har något roligt planerat inför kvällen och att kvällen spenderas med era nära och kära. Jag har Cissi och Jossan i mina tankar ikväll då Cissi jobbar och Jossan ligger hemma i feber.



Nu ska jag duka fram, förbereda oxfilén och städa undan det sista innan jag hoppar in i duschen och gör mig iordning inför ikväll. =)

x x
/Claire

Torsdagstipset #8

Idag tänkte jag tipsa om en plattång som jag tycker är riktigt bra. Jag fick en plattång i julklapp av mina föräldrar i år men när jag provade den så fungerade den inge vidare (Braun ES1). Håret vart inte platt på en gång utan jag fick dra flera drag med plattången för att det skulle bli rakt. Jag bestämde mig för att byta den men visste inte alls vilken jag skulle byta till.

När jag gick ut på nätet och försökte hitta tips på vad man ska köpa så hittade jag bara tips om GHD plattänger, vilket jag inte alls har råd med (kostar ca 1999:-).
Jag köpte tillslut en OBH Nordica Björn Axén Tools. DEN ÄR SKIT BRA!! =)

Den värms upp snabbt, den plattar håret på ett drag och den gör även riktigt snygga lockar. Dessutom så får man med en DVD film som visar lite stylingtips. Ett måste för den som funderar på att inhandla en ny plattång. Just nu är det rea på den här pärlan på Elgiganten. =)

x x
/Claire

Nyårs fin




 


Klänningen med rosetter på ärmen är den jag ska ha på nyår. Den andra klänningen skulle jag ha haft den 25e December men jag var sjuk så cocktailpartyt jag skulle på fick ställas in för min del.

Vad ska ni ha på er på nyår? Och vad ska ni alla hitta på? =)

x x
/Claire

Många måsten...

Stressad, trött, mycket att göra. Nu har jag handlat inför nyår. Mat och dryck och snacks. Bara lösögonfransar och pappersduk kvar innan allt är klart.
Nyårsklänning, smycken och skor får ni bild på imorgon.
Inlägget om mina uppnådda mål de senaste 3 åren kommer kanske denna vecka, annars nästa vecka. Jag har verkligen ingen extra tid över för bloggande just nu så det kommer vara lite tyst från mig ibland. Jag hoppas ni fortsätter läsa min blogg ändå ;)

Nu blir det sängen. Godnatt godnatt!

x x
/Claire


Avsteressningskur för kropp och själ

Vaknade klockan 10.00 av att min farbror skull åka hem till göteborg igen. Gjorde frukost och kröp ner i soffan bredvid mamma framför en film. Det tog inte lång stund innan hela familjen var nermysta i soffan framför filmen "Eat Pray Love". Den kan jag verkligen rekommendera för er som gillar lite lugnare filmer med kärlek och jakten på att finna sig själv.

Efter filmen slängde jag på mig kläder och gick på en liten halvlång promenad med hunden. SÅÅÅ skönt att komma ut i friska luften och gå bort lite av julmaten som man tryckt i sig de senaste två dagarna.

Resten av dagen har spenderats med en bok och en kopp te i en mysig IKEA fotölj.


Ikväll tänkte jag avsluta dagen med en varm dusch, mjukiskläder, ansiktsmask, kroppspealing och massa annat bra för kroppen.
En riktig dunderkur för både kropp och själ på min lediga dag.

Imorgon åker jag tillbaka till Örebro och då tänkte jag blogga om mina uppnådda mål i livet de senaste tre åren och vilka nya mål jag har för de närmsta 3 åren. =)

x x
/Claire


Christmas Day

Den irländska julen brukar vi fira på irland men eftersom julen är över en helg i år så kan varken jag eller resten av min familj plocka ut semesterdagar nog för att åka till Irland och fira.

När man vaknar på morgonen och kommer ner till frukostbordet så äter hela familjen frukost tillsammans. Efter frukost sätter man sig vid granen och öppnar paket. Hela dagen går åt till att mysa framför tvn med familjen, laga middagen och bara vara.

Runt 15-tiden börjar alla göra sig iordning och klär sig i sina fina kläder för middagen närmar sig.

Middagen består av kalkon, skinka, kokta grönsaker, rostad potatis, gravy (typ som brunsås fast ändå inte), rödvinbärs gele och stuffing (bröd, persilja och timjan blandat i en mixer. Lök kokat i massor med smör och nerblandat i brödmixen.) MUMS!!!

På bilden från vänster: Syster, Pappa, Bror, Jag (och molly), Mamma och farbror Stefan

Efter middagen blir det efterrätt nämligen cheesecake och triffle. Triffle är jordgubbs jelly med tårtbottenbitar i, ett lager med vaniljkräm över det och sist ett lager grädde på toppen med lite strössel som dekoration.

Hoppas att ni alla har haft en lika trevlig jul som jag. Idag är sista dagen med ledighet och imorgon är det back to reality.

x x
/Claire

Underbara jul

Jag ÄLSKAR julen. Man spenderar hela dagarna med sina nära och kära och bara njuter av allt som livet har att ge. Jag tänkte dela med mig lite av min jul och hur vi firar den i min familj.

Den 24 December är det svensk julafton och den firas med Kalle Anka, mat och presentöppning.
Den 25 December firar vi i min familj den riktiga julen. Vi är nämligen halv svenska, halv irländska och på Irland firar man jul den 25e.

Här kommer lite bilder på hur min jul sett ut i år... =)








Det var allt från min Svenska julafton. Kika in imorgon så ska ni få se hur ma firar jul The Irish way ;)

x x
/Claire

I made it home for christmas

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och myser med familjen. Tågen var inställda från Örebro till Stockholm hela dagen igår så jag och syrran var jätte oroliga att vi inte skulle komma hem till jul.
Vi jobbade hela natten med en klump i magen men när vi sen kom fram till stationen klockan 09.00 så avgick tåget från Örebro station någon minut försenat men ankom i rätt tid till Stockholms station.

Jag är super trött efter nattens jobb men det gör inte så mycket för ikväll blir det bara till att mysa med vänner och familj hela kvällen.

Bloggen kommer att vara under konstruktion hela helgen då jag tar hjälp av min cyber brorsa att koda om den lite. =)

Nu ska jag ta mig lite glögg och förbereda mig inför Kalle Anka.

Hoppas ni alla får en underbar jul vänner.
GOD JUL önskar jag er alla.


Foto taget i kyrkan på irland.

x x
/Clairee

Uppesittarkvälls tävling =)

Klicka in på småstadsprinsessans blogg och var med och tävla om ett mineralsmink kit värt 974:-
Jäklar vad snygg man kommer vare till nyår om man vinner det där kitet ;) In och tävla nu kära läsare, och håll koll på hennes blogg i framtiden för hon har jäkligt bra tävlingar.

Nu blir det lite risgrynsgröt och julmust innan jag ska släpa min febriga kropp till jobbet för ett 10-timmars arbetspass.

x x
/Claire

Vad gör man på en ledig dag?

Idag är min första helt lediga dag på länge. C-uppsatsen har tagit upp det mesta av min tid de senaste två månaderna. Självklart vaknar jag med världens förkyldning, ont i hals och huvud, jätte slemmig och hostig. PÅ MIN LEDIGA DAG =(

Varje gång jag blir sjuk så känner jag ett galet sug för att träna, och träna är ju inget man ska göra när man är sjuk. Varför kan jag inte vara träningssugen när jag är frisk? Det här behöver vi ta tag i hörrni.

Vad ska jag då hitta på idag på min lediga (sjuka) dag?

Jag tänkte börja med att göra en kopp varm choklad gjord på mjölk och äkta chokladblock. Sen tänkte jag krypa ner i sängen med min bok och försöka läsa lite. Jag är inge vidare på att läsa så det har blivit en av de saker jag håller på att utveckla till det bättre.

Efter jag har läst en stund tänkte jag klä på mig, sminka mig lite och börja packa inför imorn. Hem över jul till mamma och pappa. JAG LÄNGTAR. Det enda som står mellan mig och en underbar jul hemma i Stockholm är en 10-timmars jobb natt och en 2 timmar lång tågresa (som jag hoppas avgår i tid).

Senare idag kommer jag lägga ut bilder på mina nyårsklänningar. Jag har inte bestämt mig vilken jag ska ha ännu så ni får se båda så ni kan hjälpa mig bestämma vilken jag ska ha. =)

Hur firar ni jul egentligen? Är det någon som inte kommer fira med sin familj/nära och kära?


x x
/Claire


Trasigt..

Kan inte blogga.. Internet har lagt sig i graven. Kollar på inception istället. Hörs imorgon. x x /Clairee

Pillar på bloggen...

... men ingenting blir bra!!
Jag vet ju hur jag vill ha det men det vill inte riktigt bli som jag vill. Nu har jag iaf. tagit bort den hemska headern som jag haft under 3 års tid. Min tid som sjuksköterskestudent är ju snart över och därför har jag även ändrat bloggens "syfte" om man kan säga så =)

Numera handlar bloggen om mina drömmar som blir verklighet och hur jag utvecklas här i livet i samband med att jag skaffar mig nya erfarenheter och lär mig nya saker. =)

vad tycker ni om det jag ändrat på hittills?

x x
/Claire

Tips till tusen

Idag har jag inte riktigt tid att blogga då jag har en deadline på pluggandet. Allting ska vara klart till klockan 12.00 imorgon och vi har fyra delar av arbetet kvar.

Någonting måste jag ju skriva så jag tänkte tipsa er om två bloggar idag.
Den ena är en tjej som jag växt upp med som heter Therese.
På sin blogg skriver hon om tips på hur man kan minska miljö förstörelsen. Tipsen handlar bland annat om att man kan använda alternativa medel till att tvätta fönstren med istället för att köpa dyr fönsterputs på t.ex. ica eller willys. Hon tipsar även om att använda timer på julbelysningen och slå in julklappar med tidningspapper för att både spara pengar men även tänka på milljön.

Ett annat bloggtips jag har är en tjej som kallas för Tinkerbella.
Just nu har hon en julkalender på sin blogg med massa spännande tävlingar och tips. Under lucka 20 har hon en tävling just nu där man kan vinna en plattång från OBH Nordica.

Kika in på dessa två bloggar och inspireras. Klicka bara på deras namn så hamnar ni på deras bloggar.

x x
/Claire

Dinner for one...

Ikväll blir det middag med mig själv då J är hos sin syster och firar jul med sin familj. Jag blir hemma själv i helgen så därför öppnade jag en flaska vin och lagade en härlig kyckling wok med vitlöksbaguette till mig själv.


Var även på stan idag med min vän malla och hittade ett par goingar till nyår


Köpte även ett eye dust från MUS som jag ska använda på nyår för att få det där lilla extra i sminkningen ;)


Avslutar med en egobild ;)


Nu blir det lite uppsatsskrivning och sen ska jag mysa ner mig i soffan med popcorn och mera vin framför filmen knight and day.

x x
/Claire

Stenarna

Jag fick ganska mycket respons på mitt förra inlägg där jag hade gjort en sminkning med strass och stenar.
En av frågorna var om stenarna satt fast. Svaret är Ja, dom sitter fast med franslim. =)

Här kommer en steg för steg med hur jag gjorde sminkningen, tyvärr utan bilder men ni får klara er ändå ;)

Steg 1:
Lägg en bas av make-up i hela ansiktet. Borsta på lite rouge på kinderna.

Steg 2:
Lägg ett tunt lager av en primer på ögonlocken och välj sen vilka färger du vill ha på ögonen. Välj färger som matchar med de stenar du har. Jag använde mig av gråa och vita nyanser. Fyll i ögonbrynen om det är något du brukar göra.

Steg 3:
Lägg en liten limdroppe på stenens baksida. Inte för mycket för då blir det kladdigt runtomkring. Tryck fast stenen där du vill ha den och bygg upp ditt mästerverk runt ögat. =)

Steg 4:
Lägg på mascara.

Nu är du redo för att imponera ;)

x x
/Claire

Pynt

Har pyntat granen i veckan men fick inte nog med det så jag pyntade mig själv lite oxå. =)






Vad tycks?

Nu ska jag slänga mig i sängen, läsa lite i min bok och sen sova för jag är helt slut.
Nighty night, sleep tight.
x x
/Claire


Torsdagstipset #7

Oj oj, nu var det länge sen jag hade ett torsdagstips. Fick en fråga idag om vart mina torsdagstips har tagit vägen, så här kommer ett. =)

Idag tänkte jag tipsa om en helt fantastisk produkt från Make-up Store nämligen en eye primer. Jag har alltid tyckt att det har varit kul med smink men jag började köpa lite mer avancerade produkter för något år sedan. Jag läste på en blogg om något som heter eye primer som ska förstärka färgen på ögonskuggan. Jag tyckte det lät intressant så jag köpte en eye primer på make-up store för 155:-

Det var mitt livs bästa köp. Jag lägger ut en bild så ni får se skillnaden på styrkan av färgen med primer och utan primer.

MUS Microshadow Nightfall & MUS Microshadow Smaragde


Till vänster - Utan primer         Till höger - Med primer

Nu klarar jag mig inte utan min primer för sminkningarna blir tusen gånger snyggare och tydligare.
Ut och köp en nu på en gång. =)


x x
/Claire

De vackraste av vita ting...

...månen, stjärnor och en liten snö fling ;)



Foton av: Johan Eriksson

Nu blir det tillbaka till pluggandet och snart sängen. Ska slå in lite julklappar innan också.
Hur går det för er med inhandlandet av julklappar? Det är ju bara 10 dagar kvar nu. =)

x x
/Claire

Dagens outfit och lille Nick

Har julklapps shoppat någon timme i marieberg idag med Cissi och resten av dagen har jag skrivit C-uppsats. Har tyvärr inte så mycket mer att skriva om idag så ni får väll titta in imorgon igen.



Nu ska jag fortsätta leta efter den perfekta nyårsklänningen. Jag letar med ljus och lykta och när jag hittar en så finns den inte i min storlek eller så skickar inte butiken ut till Sverige!! Irriterande.

GRATTIS vill jag också säga till Linda som igår fick en underbar liten prins vid namn Nick. Här har ni en bild på sötnosen.


x x
/Claire

Mys helg!

Jag har haft en helt underbar helg. Igår (fredag) hade jag ordnat fest för min käre vän Anna "Skåne" eftersom jag glömde bort hennes födelsedag som vad i september. Vi hade hit en erotik försäljare som vi handlade lite av och sen när hon hade gått så spelade vi just dance 2 på min systers Wii. Det var verkligen jätte kul tills vi alla blev sugna på att dansa på riktigt så vi tog oss ner till Coren där vi hade ett bord med en flaska bubbel som väntade på oss. ;)



Jag vaknade upp imorse och var rätt mör, men det var bara till att sätta igång och diska och städa för ikväll var tjejerna över på middag och vin. Vi har suttit i nästan 8 timmar och bara pratat och druckit vin och haft jätte mysigt. Vi avslutade kvällen med lite Wii just dance 2 och nu har tjejerna precis gått hem för att sova.


TACK SNÄLLA alla mina underbara vänner för en toppen helg. Jag behövde det verkligen!

x x
/Claire


Behöver er hjälp..

Som dom flesta av er vet så är ju jag halv irländsk. Större delen av min familj bor på irland så jag har mycket rötter där. Just nu pågår en tävling där eMobile lottar ut 20 000 Euro till en vinnare. En utav tävlingsdeltagarna är en vän till min släkt på irland och han skulle behöva all hjälp han kan få för att vinna priset. Han har nämligen nominerat sin mamma, som har uppfostrat 8 barn, blivit av med sin syster, bror och man, samlat in hundra tusentals kronor till välgörenhet som t.ex. bröstcancerfonden.

Hjälp Peter O'Brien att vinna tävlingen genom att gå in här och rösta på hans namn. Läs gärna hans motivering på sidan också om ni vill veta exakt varför han har nominerat sin mamma.

TUSEN tack för hjälpen hörrni.

x x
/Claire


Hello sweethearts

Nu börjar det ju faktiskt närma sig jul med stora steg. Jag har köpt mig själv en tidig julklapp, nämligen en kofta och ett armband från H&M som kom igår. Den är så himla mysig och det bästa är att om man inte gillar pälskragen så går den att knäppa av. Jag köpte koftan pga pälskragen så den kommer inte att knäppas av i första taget. ;)

Igårkväll var min syster här och vi bestämde oss för att försöka göra macarons. Det gick rätt bra fram tills att vi tog ut dem ur ugnen och inte fick loss dem från bakplåtspappret. Såhär såg det iaf ut under produktionen.


Efter min syster åkt hem satt jag och leta efter en klänning till nyår eftersom jag fortfarande inte har hittat den perfekta ännu. Jag har hittat två fina på River Island, vad tycker ni?



Vilken föredrar ni? Jag ÄLSKAR båda två =D
Accessoarer kommer imorgon efter ni har röstat på vilken klänning jag borde köpa. ;)
Funderar även på att ha en jultävling innan jul och lotta ut ett litet smycke som jag har gjort. Är ni intresserade?

x x
/Claire

Fix och Trix

Fixar och trixar med bloggen för fullt. Jag har ändrat massor hittills, men jag har inte vågat spara det ännu så ni får vänta ett tag till ;) hehe

Jag skriver C-uppsats för fullt just nu och har knappt tid att äta, därför blir det inte mycket bloggande. Jag håller samtidigt på att fixa julklappar, julkort och julpynt så jag har ingen tid för mig själv.
C-uppsatsen går bakåt och bakåt och nästan ingenting framåt vilket känns tungt just nu så det blir en tidig kväll ikväll så jag orkar med skrivandet imorgon.

Vad gör alla ni läsare om dagarna? Jag har ju runt 60 stycken varje dag så några kommentarer borde jag ju få. =)

x x
/Claire

Under Construction

Nu har jag påbörjat arbetet med min nya bloggsida. Lite färger har ändrats hittills men mer kommer. ;)
Nu ska jag rota fram lite bilder till den nya headern innan jag åker till jobbet.
Här får ni lite julbilder att titta på sålänge.



x x
/Claire

HAHA! Vad gör hon?

Den här tjejen är ju helt galen. hahaha


x x
/Claire

Exhausted

Sleep when you can, eat when you can, because the C-uppsats is ON!!!

Efter en timmes handledning med bara kritik och endast fyra timmars sömn efter en natt med jobb känner jag mig mör. Jag kan bara önska och hoppas på att det blir bättre, men tyvär har C-uppsatsbollen börjat rulla nu och den drar bara med sig mer och mer skit.

Dag och natt, vardag som helg, nu kommer vi få ge järnet för att bli klara i tid så det gäller att passa på å äta och sova när man får chansen för varje vaken minut kommer att ägnas åt C-uppsatsen.

Nu finns en lucka för några timmars sömn men om endast några timmar är det dags att gå upp och skriva på uppsatsen igen. Hela dagen ska jag skriva och skrivandet byts av med jobb som håller i sig hela natten.

I said it once, and I will say it again... Sleep when you can, eat when you can, because the C-uppsats is ON!!!

x x
/Claire

Julpynt

Nu har jag pyntat och bakat och gjort julkort och massa juliga saker. =) Jag har till och med julpyntat bloggen med lite snö i headern.

Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova en stund innan jag åker iväg till jobbet klockan 21.00. Är så jäkla trött.

x x
/Claire

RSS 2.0