New Country, Mozambique

Nytt land, nya möjligheter!!
Det var konstigt att komma till ett nytt land efter att ha varit i Sydafrika i nästan 3 veckor. Skillnaden på länderna var enorm och så fort man kom över gänsen märkte man av fattigdomen i landet. Att ta sig över gränsen var en av de värsta upplevelserna jag varit med om. Vi stod i kö i flera timmar i strålande sol och jag har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv! Vi fick fylla i papper och bli fotade och sen dröjde det nästan en timme innan vi fick tillbaka våra pass med visumet färdigt. Vi åkte buss till Maputo där vi spenderade en natt. Vi lämnade av väskorna på stället där vi skulle bo men vi spenderade natten på en tågstation. På dagen är det en helt vanlig tågstation och på kvällen är det Maputos populäraste nattklubb!! Vi åkte direkt från festen till bussen som tog oss till Tofo Beach, en bussresa på 10 timmar, inklämda bland väskor, lökar och torkad fisk, bakfulla och trötta. Inte att rekommendera!!

Väl framme i Tofo glömde vi snabbt bort den hemska bussresan och njöt istället av den enorma stranden, det varma vattnet och de underbara utsiktena från vårt hostel.

En trappa ner från vårt hostel och vi var direkt på stranden.

"Sundeck" på vårt hostel.

20 minuter efter vi anlänt till Tofo...

Vi åkte på en båtutflykt i hopp om att få se delfiner och whalesharks. Delfinerna såg vi men vi fick inte till någon bra bild. Dom var inte så sociala som de brukar vara enligt vår guide....

.....så vi bestämde oss för att leka under vattnet istället för att leta delfiner.


Vi träffade 3 svenskar i Tofo varav en reste med oss hela vägen till Zambia.

Tycker ni om bilderna eller är det något ni vill se mer/mindre av? =)

x x
/Claire

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Jag älskar bilderna! :)

2012-05-02 @ 11:33:35
URL: http://cessan.blogg.se/
Postat av: Maria

Jättehärliga bilder! =)

2012-05-02 @ 21:21:52
URL: http://mitrolle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0