42 H

Sitter på jobbet och gör mitt sista pass innan jag åker iväg till Afrika. Det är en såndär bitter-sweet känsla faktiskt. När man åker iväg fråm jobbet på 2 veckors semester så är det bara skönt att lämna allt bakom sig och slappna av i 2 veckor men eftersom jag blir borta i 2 månader så är känslan lite annorlunda faktiskt.

Ryggsäcken är packad och klar men självklart så blir det ompackning av den imorgon innan jag åker iväg till Sthlm eftersom jag har lyckats packa ner kläderna jag ska resa i. =)

Idag har jag suttit och läst lite om vart vi ska bo när vi kommer ner till kapstaden. Gatan heter Longstreet och ska vara kapstadens "it place" att bo på när det gäller fest och socialt. Vi kommer att utgå från kapstaden och göra lite dagsutflykter längst med kusten under ca 8 dagar. Sedan tar vi ett flyg upp till Durban där vi möter upp en vän till Moa som ska hämta oss med bil och vi tar sen en roadtrip ut till Kreugerparken sär vi stannar i några dagar.

Så ser början av vår resa ut och det enda som står mellan mig och Afrika just nu är 10 timmars jobb, en vistelse i Sthlm hos mamma och pappa och sen en flygtur på ca. 18 timmar.

See you in Afrika people!!

x x
/Claire


Packning på gång

Nu har jag ägnat 2,5 timmar åt att packa inför resan. Att packa är det värsta jag vet, speciellt när inte allt får plats och man måste börja välja bort saker. Som tur är så fick allt mitt plats, det krävdes en liten brottningsmatch med ryggsäcken innan jag fick igen den bara.
Nu är jag helt färdig och tänker slänga mig i säng. Imorgon väntar en dag med träning och jobb och snart är det dags för Afrikaaaaaaaa!!! =D
4 days and counting.

x x
/Claire


Travel route

Ungefär =)

Moving away

Nu börjar det närma sig avresa och jag laddar för fullt!! =)
Jag flyttar tillfälligt till Afrika och tar bloggen med mig. ;)
Under min resa kommer jag att blogga så ofta som jag kan men det kommer bli svårt att ladda upp massa bilder. Jag ska iaf. göra mitt bästa.

Kika in regelbundet och följ mina förberedelser inför Afrikaresan och mina 2 månader i Afrika.

x x
/Claire

Knock-Out

Jag har planerat mina sista två veckor, innan Afrikaresan, in i minsta detalj för att jag ska hinna med allt som ska göras. Tisdagen skulle jag träna extra hårt och ta ut mig så mycket jag kunde så att jag skulle vara helt slut på kvällen och kunna sova länge på onsdagen inför mitt nattpass. Det enda problemet var ju bara att det blivit fel i schemaläggningen så jag gick på TISDAG natt och inte ONSDAG natt. Dom ringde från jobbet och undrade vart jag var någonstans när klockan började närma sig 22.00. Stress till jobbet helt utmattad och hade 10 härliga jobbtimmar att se fram emot.

Efter jobbet hade jag ju tandläkartid som var planerat till klockan 11.00.
Efter 3 bedövningssprutor och ett halvt bedövat ansikte, 28 timmar vaken, en promenad i slask och en cykeltur i lössnö, kom jag äntligen i säng. Jag var helt K.O.

5 timmars sömn och sen iväg till jobbet igen. Nu är det 2 timmar kvar innan jag får åka hem till min stora sköna säng och jag har nog aldrig längtat såhär mycket efter sömn.



x x
/Claire


Mango Chicken

Tog lite lätt sovmorgon imorse. Slängde i mig en stor tallrik havregrynsgröt med blandade bär och banan på toppen och två knäckebröd med ost.
Packade väskan, hämtade raketcykeln och drog mig till gymmet. Jag kände att det här med alla hjärtans dag orkar jag inte riktigt med så jag spenderade två timmar på gymmet och tog ut mig riktigt ordentligt så att jag inte skulle orka göra något annat än att ligga på soffan framför en film resten av dagen. (hamnade tillslut på jobbet klockan 22.00 ändå, vilket inte alls var planerat när jag stog och körde järnet på gymmet idag =/ ).

Efter träningspasset satte jag mig en halvtimme i ångbastun och lät musklerna mjuka upp sig lite, tog en varm dusch och drog upp på stan en sväng.
När jag kom hem var jag så hungrig så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. But fear not my friends!! Mammas snabba, enkla och goda matlagning har lärt mig en perfekt rätt som jag vispade ihop och vips, 40 minuter senare så var jag mätt.

Mango chicken, såhär gör du:
1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsäker form och ställ dem i ugnen på 200 grader.
2. Vispa grädde (3dl) och blanda i mango chutney (en halv burk), curry (1 msk) och sambal oelek (1 tsk).
image description
image description
3. När kycklingen nästan är färdig, ta ut formen ur ugnen och häll på blandningen.
image description
4. Låt kycklingen koka i ugnen ca. 5-10 minuter till.
image description
5. Koka lite couscous under tiden du väntar på kycklingen. Det går bra med ris också men jag välde fullkorns couscous eftersom det är långsamma kolhydrater vilket ger mig en jämnare blodsockerkurva och jag slipper bli akut trött och orkeslös.
image description
6. Servera med sallad, avokado eller någon annan typ av grönsaker.
image description

Enjoy!! ;)
x x
/Claire

Ultimat Frosseri

Morgon träning imorse med Sara. 3 cardio omgångar, en blandad övning, en boxningsövning och en omgång sparring. Till lunch blev det en laxfilé med bulgursallad innehållande avokado, bulgur, äpple, kidneybönor och småbladssallad.


Påväg till jobbet stannade jag på Espresso House och köpte en stor Mocca Latte, min favorit.
Jag tänkte att det skulle räcka med lite kvarg, hallon och valnötter till kvällsmål på jobbet men det blev 2 mackor, en stor skiva av nått slags fikabröd och 3 chokladbitar. Jag är så mätt att jag skulle kunna spy.

Ikväll när jag kommer hem blir det lite intervallträning för att förbränna lite energi inför natten. Vill INTE ligga och stirra upp i taket i flera timmar innan jag somnar. Jobb imorgon bitti klockan 07.00.

x x
/Claire

Friday Night Fight

I'm spending my nights, watching the days go by.
Sitter och rundar av mitt arbetspass med lite 107,5 i högtalarna. Tiden har gått sjukt fort ikväll då allting har rullat på som det ska. Det har varken varit mycket eller lite att göra, bara sådär skönt lagom.
Ikväll blir det sängen för mig direkt så att jag orkar med ett sparring pass imorgon med Sara. Jag har några blåmärken efter i måndags men då känns det ju att man har tränat iaf. ;)

Innan jobbet idag blev det intervallträning, mage och rygg i en timme innan jag fick rusa iväg till jobbet.


x x
/Claire

Full moon

Hemkommen efter bion med Joacim. MI4 var en helt ok film. Mycket slagsmål, vilket gjorde mig sugen på morgondagens thaiboxnings pass!!
Idag har jag verkligen varit ledig! Ett gympass imorse. 15 minuter av uppmjuknande i bubbelpoolen, 20 minuter i ångbastun, en lång dusch, en fika och shopping på stan och senare nedkrupen i en dunjacka i en biosalong. Kan det bli mer avslappnat?
Har känt mig konstig inatt och hela dagen/kvällen idag och inte förstått varför, sen gick jag på promenad med vovven och fick se att det var fullmåne!! Det förklarar varför jag mått konstigt.

Känner ni av när det blir fullmåne? Kommer det fram en liten varulv inom er? ;)

x x
/Claire


Day off

Nu väntar ett träningspass, bubbelbad, bastu, mocalatte på stan och lite catching up med Malla och ikväll blir det Bio med Joacim. MI4.

Vad väntar för er idag?

x x
/Claire

Teriyaki Fläskfilé

Igårkväll blev det fläskfilé till middag.
Det är inte ofta jag har tid eller ork till att laga mat och därför vill jag ha någonting som går fort att laga men som ändå är nyttigt och "riktig" mat.
Såhär lagar du Teriyaki Fläskfilé:

1. Skiva och stek fläskfilén
image description

2. Blanda 1 dl Teriyakisås med 1 dl vatten och 1/2 dl kalvfond. Häll blandningen över fläskfilén och låt det koka upp lite.
image description

3. Tag bort stekpannan från plattan och rör försiktigt ner 1-1 1/2 dl matlagningsyoghurt.
image description
image description

4. Koka ris och servera fläskfilén med ris.
image description

Smaklig måltid ;)
x x
/Claire

Birthday

Laddar med en ordentlig frukos och smörjer knäna med liniment inför ett pass på gymmet. Ett år äldre idag betyder ett steg närmre slitna leder och taskig rörelseapparat ;)
uuuuusch!!

x x
/Claire


Dubbelt upp

Satt på jobbet idag med en kopp kaffe i handen och tittade på klockan som visade 12.30. Solen lyste varmt och skönt genom rutan.
"Bara några timmar kvar tills jag slutar", tänkte jag. "någon timme av vila innan ett konditionspass på gymmet och lite mage och benstyrka, ska bli skönt!!"
Sen tog jag på mig att sitta vak och jobba dubbla pass på jobbet vilket förstörde mina träningsplaner helt. Nu sprätter det i benen på mig och jag vill hem och köra intervaller innan jag går och lägger mig.
På med understället och ut i kylan för ett sent kvällspass?
Imorgon är det min födelsedag och den påbörjas med ett morgonpass på gymet.

x x
/Claire


Hardcore Morning Session

Efter ett nattpass på jobbet släpade jag min trötta rumpa till gymmet. Det blev 3km intervallöpning som uppvärmning och sen 8x3 frivändningar med Diamond push-ups 8x3 mellan varje set.
Körde lite benpress och utfall, Insida lår och utsida lår/rumpa och avslutade till sist med nedre mage.

Ett hårt pass och en dusch senare så låg jag utslagen i sängen i 4 timmar innan klockan ringde och det var dags att gå upp och föreläsa på USÖ.

Efter föreläsningen mötte jag upp mina fina arbetskollegor för en drink på Indigo och senare lite mat på Karishma.
Kvällen avslutades på Stora Örebro och nu är det dags för sängen.
Underbar dag måste jag säga.
Imorgon blir det ett Thaipass direkt efter jobbet. Ska bli då SKÖNT!! Proteiner ska även intas i mängder!!

Natti natt
x x
/Claire


RSS 2.0