Thaiboxande räkor

Efter en härlig lunch och en hetsig dag på jobbet, laddar jag nu inför kvällens thaiboxningspass. Efter träningen blir det matinköp och förberedelser inför fredagens tapaskväll med gänget.

Ikväll efter träningen ska jag laga tigerräkor med kokos och sesamfrön och en lime & sojadip.

x x

/Claire


Blomkålsris

En ny matfavorit hos mig har blivit blomkålsris!! Enkelt, snabbt, gott och jättenyttigt!
Kör blomkålen i en matberedare i några sekunder tills du har bitar lika stora som riskorn.
Häll olja i pannan och i med blomkålsriset.
På med valfri krydda och stek i ca 2-4 minuter.

Servera ihop med kyckling, kött, fisk eller annat gott.

x x
/Claire


Nyttiga Godsaker

Baka baka liten kaka!!
Nu har jag gjort havre och russin kakor som blev supergoda och sen gjorde jag även cappuchino och choklad tryfflar som blev ännu godare!!
Nom nom nom. Nyttigt gott är alltid bra!


pumpa pannkakor med vaniljfluff och granatäpple

Trots ledighet blev det en tidig morgon och jag var på benen redan klockan 08.30. Efter en stooooor kopp kaffe tog jag en 40-minuters promenad med min fina vovve och sen en borstning av den stora pälsen, eftersom hon fäller något djävulskt just nu.
 
Väl tillbaka i lägenheten påbörjade jag frukosten, pumpa pannkakor med vaniljfluff och granatäpple. Det låter inte speciellt gott med pumpa men det var gudomligt gott!!
Någon som är intresserad av receptet?
 
 
Nu ska jag hitta på vad jag ska äta till lunch och senare ikväll blir det thaiträning. Som jag längtar!!
 
x x /Claire

Hejdå Örebro, Hej Stockholm

Nu är det klart!! I December flyttar jag hem till Stockholm igen och jag gör det med skräckblandad förtjusning!
Jag lämnar hela mitt liv i Örebro för att starta något nytt i Stockholm. Som sagt är det en hel del blandade känslor men jag tror att det kommer att bli bra i slutändan.
 
Flytten påbörjas i slutet på November så nu är det bara till att sätta fart och pack ner mitt liv i flyttlådor. Jippi?!
 
x x
/Claire

Frukost inspiration

1. Omelett på äggvitor, salt och peppar. Kantareller, kassler och avokado som fyllning.

2. Fil med solrosfrön, linfrön, tranbär och en nektarin. Kaffe. Max thrive näringstillskott.


Hälsokakor

Havrekakor med choklad, bär och nötter

8 normalstora kakor
 
1,5 dl havremjöl (ca 2 dl havregryn som mals till ett mjöl)
1 msk vassleproteinpulver vanilj
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
1 krm bikarbonat
1 msk kokosolja
1 msk stevia strö eller sukrin
2,5 msk havremjölk (eller annan valfri mjölk)
20g hackad sockerfrichoklad (eller valfri choklad)
20g grovt hackade paranötter
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ha i de blöta och jobba ihop till en deg med händerna och forma till en stor boll.
2. Dela bollen i 8 lika stora delar. Rulla varje del till små bollar och lägg på bakplåtspapper på en bakplåt. Tryck till kakorna lite eftersom de inte smälter ut av sig själva.
3. Grädda i 180 C i ca 8-10 minuter. De ska gärna få lite färg men ta inte ut dem för sent eftersom de fortsätter att bakas efter att man tagit ut dem. Lägg över på bakgaller och låt svalna helt, de stelnar när de svalnar. Kan frysas.

Näringsvärde per kaka:
83 kcal
2,6g protein
6,4g kolhydrater
5,5g fett
 
Recept från: www.Tasty-Health.se
Bilder: Egna

After Workout Dinner

Igår efter träningen kom jag hem ganska sent och kände mig inte sugen på att laga mat över huvud taget. Jag hällde i mig en proteinshake och tog tag i matlagandet ändå. Äta bör man, annars får inte träningen någon effekt.
 
Fläskfilé med Palsternacka & Sötpotatis
En hel fläskfilé
1/2 Lime
Några kvistar Rosmarine
Olivolja
Vitlökssalt (efter smak)
1 Stor Palsternacka
1 Sötpotati
Torkad Timjan
 
1. Skiva fläskfilén och lägg i en djup tallrik.
2. Häll på olivolja, vitlökssalt, några rosmarine "blad" och kläm över en halv lime. Blanda och låt stå i kylen någon timme.
3. Skiva palsternacka och sötpotatis och lägg på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja och strö på timjan och hackad rosmarine. Blanda runt och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.
4. Stek fläskfilén i stekpanna tills den fått färg.
5. Servera med lite grekisk 0% yoghurt och kläm i lite lime.
 
 
 x x
/Claire

RSS 2.0