Hälsokakor
Havrekakor med choklad, bär och nötter
8 normalstora kakor
1,5 dl havremjöl (ca 2 dl havregryn som mals till ett mjöl)
1 msk vassleproteinpulver vanilj
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
1 krm bikarbonat
1 msk kokosolja
1 msk stevia strö eller sukrin
2,5 msk havremjölk (eller annan valfri mjölk)
20g hackad sockerfrichoklad (eller valfri choklad)
20g grovt hackade paranötter
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ha i de blöta och jobba ihop till en deg med händerna och forma till en stor boll.
2. Dela bollen i 8 lika stora delar. Rulla varje del till små bollar och lägg på bakplåtspapper på en bakplåt. Tryck till kakorna lite eftersom de inte smälter ut av sig själva.
3. Grädda i 180 C i ca 8-10 minuter. De ska gärna få lite färg men ta inte ut dem för sent eftersom de fortsätter att bakas efter att man tagit ut dem. Lägg över på bakgaller och låt svalna helt, de stelnar när de svalnar. Kan frysas.
Näringsvärde per kaka:
83 kcal
2,6g protein
6,4g kolhydrater
5,5g fett
Recept från: www.Tasty-Health.se
Bilder: Egna
Kommentarer
Trackback